Nieuws Limburg Singer wil record vestigen om Duivelse vlag te stikken

Singer wil record vestigen om Duivelse vlag te stikken

(Foto: Toon ROOYACKERS)

Singer wil record vestigen om Duivelse vlag te stikken

Het Zonhovense bedrijf Befrako van de familie Evers zit nooit verlegen om een stunt. Net zoals bij vorige voetbalkampioenschappen wil de verdeler van Singer-naaimachines in België en Nederland, de grootste tricolore vlag van het land maken. Met lapjes stof van 29 op 29 centimeter wil Befrako een vlag van 1000 m2 maken, en die vervolgens als steunbetuiging aan onze Rode Duivels, ophangen langs de Groene Boulevard in Hasselt.

“We hebben deze keer nog even afgewacht om onze vlag opnieuw uit te rollen”, bekent zaakvoerder Koen Evers. “Maar de druk was groot. Ons nationale elftal staat er kennelijk goed voor. Dan kunnen wij toch niet achterblijven? Het plan is deze keer om te werken met kleine lapjes stof van 29 op 29 centimeter. Daarop kunnen Limburgers die dat willen hun persoonlijke boodschap schrijven voor de Rode Duivels. Op die manier willen we echter ook onderlinge verbondenheid en gezelligheid onder alle supporters scheppen. Heel veel mensen kunnen wel een verzetje gebruiken na al dat binnen zitten van de afgelopen maanden. We zijn trouwens nog op zoek naar sympathieke mensen die willen helpen om al die lapjes stof aan elkaar te naaien. Daarvoor gooien we in het weekend van 25 tot 27 juni onze deuren open.”

Daarna gaat de vlag naar het Oud Moederhuis – tegenwoordige de Hogeschool voor Verpleegkunde – langs de Groene Boulevard in Hasselt. “In 2018 hebben we al het gemeentehuis van Zonhoven ingepakt met onze gigavlag. Deze keer gaan we samenwerken met Hogeschool PXL. Zo zitten we iets centraler in de hoofdstad. Of het record van de grootste vlag weer gaat sneuvelen? Dat hangt uiteraard van Limburg af. We hebben al voor 450 vierkante meter aan stof besteld. Maar we kunnen makkelijk naar het drievoudige gaan, als dat nodig is. Dan breken we inderdaad het vorige record. We hebben het trouwens nagemeten: het gebouw in Hasselt is daar zeker groot genoeg voor.”

Tegen de tijd dat de vlag in elkaar genaaid wordt, is de eerste fase van het EK wel al voorbij. De Rode Duivels moeten dus al minstens de achtste finales halen. “Dat hebben we heel bewust zo gedaan”, besluit Evers. “De spanning bouwt op tijdens zo’n kampioenschap. Hoe spannender en hoe grootser het wordt voor onze duivels, hoe groter onze vlag ook zal worden. Wat dat gaat geven als we in de finale staan? Een recordvlag, allicht.”

Wie wil komen helpen is op vrijdag 25 juni welkom van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 26 en zondag 27 juni van 14 tot 18 uur, bij het bedrijf Befrako, kmo-zone Molenheide 4081 in Zonhoven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.