shopping-hub

Sint-Truiden lanceert gloednieuw retailconcept

Hoe kan je de handel, inclusief de winkels die nog niet mee zijn met e-commerce, in het centrum verankeren? Als antwoord op die vraag, lanceert de stad Sint-Truiden het concept Shopping Hub. "Hiermee combineren we de typische sfeer van onze lokale winkels met de voordelen van digitale webshops," legt burgemeester Veerle Heeren uit. Het concept bestaat enerzijds uit een fysieke winkel waar diverse producten van Truiense handelaars te koop zijn. Gelijktijdig worden die voorwerpen ook online aangeboden.

shopping-hubShopping Hub is in de komende weken nog een pop-up, die tijdens de kerstmarkt te bezoeken valt. Nadien verhuist de inboedel naar een pand in de Stapelstraat. Klanten vinden er exclusieve producten van zowel startende als gevestigde lokale handelaars, die ook via een digitaal platform aan de shoppende Haspengouwer worden aangeboden.

"Onze lokale handelaars staan in tijden van e-commerce voor belangrijke uitdagingen," verduidelijkt schepen van Lokale Economie Pascal Vossius. "Via onze Shopping Hub willen wij hen graag helpen om zich een plaats te zoeken in het commerciële landschap van de toekomst.”