SKF-Tongeren

SKF slankt af, Tongeren niet onder vuur

De Zweedse verdeler van kogellagers SKF gaat in Duitsland zo'n 400 jobs schrappen. Dat is het gevolg van de verzwakte business in India, China en Europa. Over andere landen wordt voorlopig niet gesproken als het om banenverlies gaat. Enige tijd geleden liet SKF nog wereldwijd 2.800 mensen vertrekken. Het totale aantal medewerkers bedraagt nu zo'n 46.000, die samen 9,38 miljard dollar omzet genereren.

Een heel klein stukje daarvan komt op naam van het Europese distributiecentrum in Tongeren, dat vooralsnog buiten de kostenreducties blijft. In de zopas neergelegde jaarrekening wordt duidelijk dat SKF Tongeren het goed doet. De omzet steeg in 2011 van 21,6 naar 22,3 miljoen euro. Er waren nog 'andere bedrijfsopbrengsten', voornamelijk interne doorfacturatie, ter waarde van 40,6 miljoen, wat het totaal van bedrijfsopbrengsten op 63 miljoen bracht. Bottom line bleef er 1,6 miljoen euro over. "De doelstellingen qua omzet en winstgevendheid werden behaald. Het jaar 2011 was voor ons succesvol," aldus de bestuurders.

Opmerkelijk is wel dat er in Tongeren 100 mensen minder werken. Van 437 vorig jaar, werden er echter 100 overgeheveld naar de pay-roll van het hoofdkantoor in Brussel. De Limburgse vestiging is trouwens momenteel bezig met de bouw van een Logistics Solutions Center, dat binnen afzienbare tijd klaar zou moeten zijn.