SKF Tongeren investeert 9,3 miljoen in uitbreiding

De industriële toeleverancier SKF gaat 9,3 miljoen euro investeren in het distributiecentrum in Tongeren. Er zal 7,42 miljoen euro vrijgemaakt worden voor de verbetering van logistieke processen en materialen en 1,9 miljoen euro gestopt worden in de opleiding van personeel. Het is voor dit dossier dat SKF bijna 600.000 euro Vlaamse overheidssteun krijgt.

skf tongerenDe Tongerse burgemeester Patrick Dewael is blij met het nieuws: "“Afgelopen vrijdag keurde de Vlaamse ministerraad het investeringsdossier van SKF Logistics Services Belgium goed. Met deze subsidie zal een automatisch, hoogbouw picking-magazijn gebouwd worden. Daarnaast wordt de bestaande sorteerinstallatie uitgebreid en worden twee gebouwen helemaal heringericht. Dit is schitterend nieuws, in de eerste plaats voor SKF, maar zeker ook voor de economische bedrijvigheid in Tongeren.”

Schepen van Economie Guy Schiepers sluit zich aan bij de euforie. "Bij de oprichting van het industrieterrein Tongeren-oost eind jaren ’90 was SKF één van de eerste bedrijven die intekenden om zich in de Ambiorixstad te komen vestigen. De vestiging in Tongeren werd meteen het belangrijkste distributiecentrum van SKF voor Europa. SKF Tongeren stelt 324 (VTE) personeelsleden tewerk en heeft een jaaromzet van 52,7 miljoen euro. Het bedrijf is sinds zijn oprichting voortdurend blijven investeren in Tongeren. Om weerwoord te bieden aan de groeiende concurrentie van andere logistieke bedrijven en e-commerce, plant SKF nu deze nieuwe investeringen. Een positief signaal naar de verankering van het bedrijf in onze stad.”