Nieuws Limburg Skilpod bouwt modulaire appartementsblokken

Skilpod bouwt modulaire appartementsblokken

Skilpod bouwt modulaire appartementsblokken

Modulaire houtbouwer Skilpod van de Limburgse ondernemers Filip Timmermans en Jan Vreys, breidt zijn product-aanbod uit met een systeem om efficiënt, snel en duurzaam appartementen te bouwen. Aan de realisatie gaan 3 jaren van studiewerk vooraf.

Skilpod investeerde de afgelopen jaren meer dan 1 miljoen euro in de ontwikkeling van de modulaire appartementsbouw. Daarbij werd een beroep gedaan op (o.a.) de steun van VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen). Met deze vernieuwende manier van bouwen hopen Vreys en Timmermans de schrijnende woningnood bij een steeds groter wordende groep van mensen te doorbreken.

“We zien het duidelijk in onze particuliere verkoop,” vertelt Skilpod-founder en voormalig JCI Limburg-winnaar Filip Timmermans. “Gezinnen vinden veel moeilijker bouwgrond en kunnen bijna geen huis meer betalen. De meesten hebben hun bouwdroom al in de koelkast gestopt. Onze missie is om een kwalitatieve en betaalbare thuis te bouwen voor iedereen. Dan kom je er simpelweg niet met alleen gezinswoningen. Appartementen waren de logische volgende stap.”

Skilpod werkt al 10 jaar met modulaire houtbouw, die nu wordt toegepast op appartementsblokken. Deze formules zijn uniform, maar geven op andere vlakken net meer vrijheid en flexibiliteit dan traditionele bouw. “In de meeste appartementsgebouwen zijn de verdiepingen een kopie van het gelijkvloers. Met ons systeem kan je elke verdieping anders inrichten. Zo kunnen we alles maken, van een studio tot een 4-slaapkamerappartement en dit tot 5 verdiepingen hoog.”

De afgelopen 3 jaar ontwikkelden ingenieurs en architecten binnen Skilpod dit modulair stapelbouwsysteem en bouwden ze de eerste proefprojecten, onder meer in Aarschot. Ook in Nederland hebben ze momenteel verschillende projecten in voorbereiding.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.