Skondras koopt voormalig hoofdkwartier van LRM

Skondras, het internationaal verkoopondersteunend bedrijf, heeft met LRM een akkoord gesloten over de verkoop van het prestigieuze gebouw aan de Kempische Steenweg in Hasselt. Sinds LRM verhuisd is naar de Corda Campus, stond het voormalige hoofdkwartier van de investeringsmaatschappij leeg. Skondras heeft de ruimte nodig, onder meer om 135 nieuwe medewerkers een zitje te geven.

lrm hasseltTot vorig jaar waren de kantoren van LRM ondergebracht in een complex aan de Kempische Steenweg, dat vroeger nog het Coördinatiecentrum Reddingswezen van de Kempische Steenkoolmijnen was. De investeringsmaatschappij voerde een grondige renovatie door. Omdat LRM ook eigenaar is van de gebouwen op de Corda Campus, en daar bedrijven onderbrengt waar dagelijks mee moet overlegd worden, koos Stijn Bijnens om zijn team naar ginds te verhuizen. Het gebouw aan de Kempische Steenweg stond sinds een jaar leeg.

Met het sales- en marketingkantoor Skondras is er nu een koper voor het gebouw gevonden. Skondras is tot op heden gevestigd aan de Herckenrodesingel, tegenover de redactie van Het Belang van Limburg. Door de enorme groei van het bedrijf, drong een verhuizing zich echter op. “We waren al even aan het uitkijken naar een pand met professionele uitstraling op een interessante locatie”, zegt CEO Stijn Skondras. “Die hebben we nu gevonden. Het voormalige LRM-gebouw straalt degelijkheid, rust en groei uit, kwaliteiten die naadloos aansluiten bij het imago dat we willen uitdragen.”

skondras stijnDe verhuizing naar de nieuwe werkplek is gepland voor augustus 2016. “Hoe sneller, hoe liever, want we plannen dit jaar nog minstens 55 extra medewerkers aan te werven”, aldus Stijn Skondras. “Het gaat vooral om sales- en marketingprofielen voor detacheringsopdrachten en telemarketingprojecten. Voor 2017 zullen er nog eens 80 bijkomende medewerkers aangetrokken worden.” Skondras heeft vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Turkije. Er werken momenteel zo’n 400 mensen voor de groep.