Nieuws Limburg Slim ondernemen: “60 per uur, gewoon uit de muur”

Slim ondernemen: “60 per uur, gewoon uit de muur”

Slim ondernemen: “60 per uur, gewoon uit de muur”

Opvallend in het horeca-aanbod tijdens de lockdown: de afhaalgerechten die via een automaat verkocht worden. De leveranciers van moderne automaten doen gouden zaken, en dat geldt ook voor de cateraars en restaurants die er gebruik van maken. “We verkopen soms 60 maaltijden in 60 minuten”, zegt traiteur An Vanbrabant uit Halen, die op enkele maanden tijd maar liefst 4 automaten liet leveren.

Brood, aardbeien en bloemen: het zijn producten die de Limburger al wel eens uit een automaat gaat halen. Nu de horeca opnieuw aan banden is gelegd, zien steeds meer koks brood in de verkoop van hun gerechten via een afhaalmachine. Verdelers van de automaten merken op dat er vooral in Limburg wordt geïnvesteerd in de aankoop en leasing ervan.

Zoals traiteur An Vanbrabant in Halen. “In juni bestelde ik de eerste automaat en vrijdag zijn ze nummer drie en vier komen leveren”, vertelt ze in Het Belang van Limburg. “Het is een hele investering, maar de formule slaat enorm aan. Klanten willen bijvoorbeeld graag de tongrolletjes nog eens eten die geserveerd werden op de gouden bruiloft van hun ouders.” An vult haar automaten dagelijks met een vijftiental verschillende gerechten. “Dat gaat van spaghetti en witloof met ham en kaas tot varkenshaasje, kalkoenrollade of ossentong in madeirasaus. We hebben ook soep en desserts.”

De drukte houdt aan. “Vooral bij opening om 10 uur is het soms aanschuiven. Laatst verkochten we 60 gerechten in 60 minuten tijd”, zegt ze. “We vullen de hele dag bij. Ik vind het belangrijk dat ook de laatste klant nog keuze heeft.” Traiteur An is alvast van plan om de automaten ook na de lockdown te blijven gebruiken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Lummen, Maasmechelen
Lummen

ZDP neemt bedrijf van Tony Kuypers over

Zolderse Dakprojecten (ZDP), het bedrijf van zaakvoerder Kristoff Wienen, heeft in Maasmechelen sectorgenoot Tony Kuypers overgenomen. "Hiermee breiden we onze… Lees meer