Nieuws Limburg Slimme koffer meet hoe coronaproof u bent

Slimme koffer meet hoe coronaproof u bent

Slimme koffer meet hoe coronaproof u bent

Calculus uit Zutendaal, gespecialiseerd in het meten en analyseren van gegevens over energieverbruik, wind, temperatuur of waterafvoer, heeft een kant-en-klare oplossing bedacht om het binnenklimaat in bedrijven of scholen te meten. “Hiermee wordt het meteen duidelijk of de situatie op de werkvloer corona-proof is”, stelt Jef Martens van Calculus.

Calculus heeft een koffer samengesteld met allerhande meetapparatuur. “Door de sensoren en andere hardware ‘plug and play’ aan te sluiten, kan van een dashboard alle informatie worden afgelezen, zoals het CO2-gehalte, de luchtvochtigheid, temperatuur en de bezettingsgraad in de ruimte. Zo heeft de bedrijfsleider, preventie-adviseur of andere verantwoordelijke in één oogopslag een zicht op de reële situatie. De gegevens van de slimme meetkoffer kunnen online worden geraadpleegd, en bijgevolg op de smartphone vanop iedere locatie worden afgelezen.”

Er kan dus meteen worden bijgestuurd waar nodig. “Soms kan het helpen om een extra raam open te zetten, zodat de kritische waarden normaliseren en alle activiteiten veilig kunnen verdergezet worden”, besluit Martens.

De meetkoffer van Calculus kan gekocht of gehuurd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.