Smeets maakt u wegwijs in horeca

Alkenaar Guy Smeets, telg van de bekende handbal- en ondernemersfamilie Smeets, is 'back in business'. Als zaakvoerder van Horecagids nv heeft hij een gloednieuw kookboek gemaakt, dat tegelijk per provincie fungeert als culinaire gids naar de beste restaurants in de buurt. "Cuisine Xclusive is de naam van ons boek, dat sinds deze maand jaarlijks zal verschijnen in alle Vlaamse provincies," vertelt Guy Smeets. “Hiermee brengen we het verfijnde gastronomische landschap in kaart, echter meer dan louter een opsomming van goede restaurants. We vertellen namelijk ook iets over het karakter en de specialiteiten van het restaurant en voegen er telkens een toprecept van de chef aan toe. Alles met een sfeervolle presentatie en professionele fotografie. Daarin ligt een duidelijke meerwaarde van de gids.”

Limburg gratis
Na de lancering in Limburg en West-Vlaanderen, volgt nu Oost-Vlaanderen en Antwerpen in december. "Vlaams-Brabant moet nog even wachten tot februari 2011," zegt Guy Smeets nog. Elke editie van Cuisine Xclusive wordt voor 10 euro aangeboden bij de deelnemende restaurants en in de gespecialiseerde dagbladhandel. Buitenbeentje is de Limburg-editie, die dankzij adverteerders gratis wordt verdeeld .

Bijkomend werkt Guy Smeets aan een nieuw product, met name een gelijkaardig concept voor de ‘exclusieve’ Bed & Breakfast. "Dat wordt 1 uitgave voor heel Vlaanderen, waarin we per provincie een 15-tal mooie of markante B&B’s presenteren, ook weer met een meerwaarde. Zo nemen we bijvoorbeeld telkens enkele bezienswaardigheden in de buurt erin op. Hiermee beogen we dezelfde doelgroep: mensen die houden van lekker eten, drinken en charmant logeren."