DAF-Altrea-Logistics-01

Smets tekent bestelbon voor 75 nieuwe trucks

Het Peltse transportbedrijf Altrea, onder leiding van Roel Smets, heeft bij TTL in Houthalen maar liefst 75 nieuwe Daf Trucks besteld. Een belangrijke reden voor die keuze is een besparing op de zogenaamde Maut-heffing, die tot 10.000 euro per voertuig kan oplopen.

Altrea heeft gekozen voor een forse vernieuwing en uitbreiding van de vloot. Algemeen directeur Roel Smets heeft uiteindelijk gekozen voor 75 nieuwe Daf XG's, die nog dit jaar én in 2024 zullen geleverd worden.

Leverancier Truck Trading Limburg (TTL) wist het Peltse bedrijf onder meer te overtuigen met de gunstige 'vectowaarden' van dit voertuig. "Die waarden zijn belangrijk voor de 'mautkosten', een heffing die in Duitsland wordt opgelegd", aldus Smets. "De nieuwe trucks zijn zodanig uitgerust dat we nu in de derde categorie van het maut-tarief vallen, wat neerkomt op een besparing van 1,6 eurocent per kilometer. Verrekend naar het gemiddelde aantal kilometers over de 6 jaar dat we met deze trucks in deze categorie blijven, komen we uit op een besparing van een kleine 10.000 euro per voertuig. In een competitieve business als het transport, is dat een enorm voordeel."

Altrea geeft aan dat de bestelde wagens ook al zullen uitgerust worden met de veiligheidsupgrades die pas in juli 2024 verplicht worden.