de klimroos (Foto: Zahra Boufker)

Snelle hap en snelle beurt aan drukke rotonde

Op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder, waar vroeger restaurant De Klimroos was, komt er een nieuwe McDonald's en een station met snelladers voor elektrische voertuigen. Na het verstrijken van de bezwaartermijn is de vergunning intussen afgeleverd, zo melden Storm en Q8, die instaan voor de bouw en exploitatie van het project.

Zoals vorig jaar al aangekondigd (lees artikel), willen Storm en Q8 één van hun 200 nieuwe snellaadstations bouwen in Heusden-Zolder. Vlakbij afrit 28 van de E314 hebben ze daarvoor de voormalige feestzaal en restaurant De Klimroos gekocht. Die zal worden afgebroken.

Tijdens de snelle laadbeurt zullen de 12 elektrische chauffeurs ook een snelle hap kunnen verorberen, aangezien er ook een restaurant van McDonald's in het project wordt geïntegreerd. Daarmee krijgt Heusden-Zolder opnieuw een vestiging van de Amerikaanse franchiseketen, en dit na de sluiting van de vorige op Suska Berg, nu al vele jaren geleden.

Wanneer de eerste Big Mac's over de toonbank gaan, is nog niet duidelijk, maar de projectpartners hebben de gewoonte om er geen gras over te laten groeien...