Nieuws Limburg Sociaal conflict legt horeca Center Parcs lam

Sociaal conflict legt horeca Center Parcs lam

Sociaal conflict legt horeca Center Parcs lam

De werknemers van Albron Catering, die in de vakantieparken van Center Parcs instaan voor de horeca en supermarkten, hebben in Erperheide Peer het werk neergelegd uit onvrede met de herstructureringsplannen bij Albron. De horecafaciliteiten zijn er momenteel gesloten, aldus de vakbonden, die een overleg met de directie proberen op te starten.

De Nederlandse groep Albron Catering staat in de bugalowparken Vossemeren in Lommel en Erperheide in Peer in voor de bediening van alle horecafaciliteiten en de supermarkt. Het gaat op beide locaties om telkens zo’n 150 medewerkers. “Maar de eigenaars hebben zich mispakt aan het contract dat ze met Center Parcs hebben afgesloten, en boeken daardoor alleen maar verliezen,” zegt Willy Timmermans, secretaris van ACV Voeding en Diensten. “Er dringen zich dus forse herstructureringen op. Maar de besprekingen hierover verlopen erg moeizaam. Zo worden de besparingen alleen doorgevoerd in de onderste regionen van het bedrijf, en mogen de hogere managers op post blijven. Hierdoor is de sfeer erg verziekt. Bovendien worden de investeringen, die moeten zorgen voor werkzekerheid, niet evenwichtig gespreid. Zo gaat er 80 procent van de investeringen naar Vossemeren Lommel en 20 procent naar Erperheide Peer, hoewel er ongeveer evenveel mensen werken. Dit is echt geen basis om verder te onderhandelen. Vandaar dat de mensen spontaan het werk hebben neergelegd.”

De bonden zoeken intussen tevergeefs contact met de hoofddirectie van Albron in Nederland. Het bedrijf is één van de grootste cateraars in Nederland, met meer dan 5000 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.