Bart-Becks-Maurice-Engelen-300×199-1

SonicAngel gaat eigen kantoor in Hasselt starten

In het spoor van Los Angeles en Singapore openen Bart Becks en Maurice Engelen van het gekende platenlabel SonicAngel ook in het Hasseltse KAAI.16 een "AngelCenter". Momenteel zijn de oprichters bezig om naast SonicAngel (muziek) ook andere platformen uit te rollen zoals FilmAngel.TV (film), FashionAngel.me (mode) en Angel.me (crowdfunding start-ups). Het AngelCenter is de locatie die de verbinding moet leggen tussen de vier clusters.

Volgens Bart Becks is Hasselt dé ideale vestigingsplaats gezien de stad de kaart trekt van de creatieve economie. De bruisende regio die zich onder meer veruitwendigd aan het kanaal, profiteert van de kruisbestuiving die ontstaat tussen de nabijgelegen hogescholen en andere creatieve hubs, zoals Muziekodroom en De Silo.

Op deze beweging zal KAAI.16 verder inspelen door uitbreiding van het huidige gebouw met 9000m2. Hierdoor worden 275 extra werkplekken gecreeërd, specifiek voor start-ups en groeibedrijven. Sinds de bekendmaking van het project lopen de aanvragen al vlot binnen. Bijkomend zal een hoogtechnologisch meeting- en conference center een lacune opvullen in Hasselt. Opening van het nieuwe gebouw is voorzien voor begin 2014. (Lees eerder artikel hier).