Nieuws Limburg Soulco krijgt 2,1 miljoen en verhuist naar Tessenderlo

Soulco krijgt 2,1 miljoen en verhuist naar Tessenderlo

Soulco krijgt 2,1 miljoen en verhuist naar Tessenderlo

Soulco , de verdeler en integrator van ICT-producten voor groeimarkten in het Midden-Oosten en Afrika, krijgt van investeringsmaatschappij LRM en technologiegroep TelelinQ een kapitaalinjectie van 2,125 miljoen euro. Het geld moet dienen om de verdere expansie te financieren van de diverse technologieën en producten op vlak van telefonie, data, security, conferencing, toegangscontrole, enzovoort. Soulco is nu nog gevestigd in Olen, en werd in 2008 opgericht door Tony Verbeke, topman van Siemens-Atea in Herentals (foto). Op 2 jaar tijd groeide het bedrijf tot een omzet van 10 miljoen euro en 50 werknemers. Er werden intussen al vestigingen opgericht in Algerije en Kenia. Marokko zit in de pijplijn en de mogelijkheden voor de Emiraten en Zuid-Afrika worden onderzocht.

De reden waarom LRM 1,417 miljoen inbrengt, is omdat Soulco van plan is te verhuizen naar Tessenderlo en daar alvast een stuk industriegrond heeft aangekocht. Op die manier is er een duidelijke ‘Limburg-link’, wat een noodzakelijke voorwaarde is voor de projecten die LRM financiert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.