Nieuws Limburg Spaas steekt spade in de grond

Spaas steekt spade in de grond

Spaas steekt spade in de grond

Het Limburgse familiebedrijf Spaas Kaarsen in Hamont-Achel heeft ruimte te kort en plant daarom een uitbreiding op de huidige site. Deze maand nog starten de werken voor extra kantoorruimte op de Industriezone Bosstraat.

Al meer dan 165 jaar zorgt Spaas voor licht en warmte. Ontstaan als kleine, lokale kaarsenfabrikant, is het bedrijf gestaag en gezond blijven groeien doorheen de jaren. Met meer dan 250 medewerkers is Spaas Kaarsen marktleider in België en een gerespecteerde leverancier in Europa. Het hoofdkantoor is doorheen de jaren enkele malen van locatie verhuisd, weliswaar nooit buiten Limburg. Sinds eind jaren ’70 is Spaas gevestigd op de huidige site in Hamont-Achel.

“We hebben niet de intentie te verhuizen”, vertelt zaakvoerder Ben Spaas, inmiddels de vijfde generatie. “Verdere uitbreiding drong zich al enige tijd op. We blijven streven naar een gezonde groei, en daar is extra personeel voor nodig. Vandaar de keuze voor extra kantoorruimte.” Nog voor het einde van het jaar zullen de werkzaamheden afgerond zijn.

Voor de uitvoering van de bouwplannen doet Spaas beroep op De Voordenkers van Mathieu Gijbels, nog zo’n Limburgs familiebedrijf. “We zijn fier om de bouwdromen van Spaas te mogen waarmaken”, vertelt algemeen directeur Dave Beuten. “De productie en werking in Hamont-Achel ligt niet stil tijdens de werkzaamheden. We hebben onze werking en planning erop afgestemd, zodat we zo min mogelijk overlast voor de klant veroorzaken.” Het ontwerp is van de hand van Architectuur+ uit Hamont-Achel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.