Nieuws Limburg Spade in de grond voor investering van 130 miljoen

Spade in de grond voor investering van 130 miljoen

Spade in de grond voor investering van 130 miljoen

De Amerikaanse chemiereus Chevron Phillips Chemical (CPChem) heeft zopas het startschot gegeven voor de uitbreiding van zijn vestiging in Beringen. Er is een investering mee gemoeid van ruim 130 miljoen euro.

Het Amerikaanse bedrijf kondigde in juni van dit jaar aan dat ze de productie in Beringen willen uitbreiden. CPChem produceert er vandaag zo’n 60.000 ton synthetische basisoliën of poly-alfa-olefinen en wil die capaciteit verdubbelen tot ruim 120.000 ton per jaar. Het bedrijf vroeg daartoe zowel een verlenging als een uitbreiding van de bestaande omgevingsvergunning aan.

De symbolische eerste spadesteek werd maandag in de grond gestoken in aanwezigheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V), gouverneur Jos Lantmeeters, de directieleden van CPChem en de Amerikaanse ambassadeur. De uitbreiding is goed voor een investering van zo’n 130 miljoen euro en als alles volgens plan verloopt is de fabriek in 2024 operationeel. Met de verdubbeling van de productiecapaciteit speelt CPChem in op de groeiende vraag naar synthetische basisoliën.

Eerder kondigde CPChem ook al een investering aan van 28 miljoen euro in zijn vestiging in Tessenderlo, waar organische zwavelverbindingen worden geproduceerd. Daar wordt een installatie gebouwd voor de recyclage van zwavelhoudende afvalstromen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.