Nieuws Limburg Spanjaarden stoppen 14 miljoen in nieuwe fabriek

Spanjaarden stoppen 14 miljoen in nieuwe fabriek

Spanjaarden stoppen 14 miljoen in nieuwe fabriek

De Spaanse fabrikant van aluminium bekers, flessen, slagroombussen en drankhouders Alucan legt op dit moment de laatste hand aan een nieuwe fabriek in Lummen. Het gaat om een investering van 14 miljoen euro, op termijn goed voor 100 nieuwe jobs.

Alucan is een relatief jong bedrijf, gevestigd in de regio Barcelona. De fabriek heeft meer dan 30 jaar ervaring in de productie van aluminium flessen in één stuk (monobloc) en spuitbussen. Meer specifiek gaat het om flessen en aerosols (zoals slagroombussen onder druk) voor verschillende markten: voeding, farmacie, cosmetica en sport. De producten vinden wereldwijd afzet.

“Alucan heeft verschillende klanten in Midden- en Noord-Europa, die tot nog toe vanuit Spanje worden beleverd”, zegt Gunther Engelen, de nieuwe plantmanager voor Alucan Lummen. “Duurzaamheid is voor Alucan zeer belangrijk en dat is één van de hoofdredenen om ons te vestigen in Limburg. Door dicht bij onze klanten te zijn, verminderen we onze CO2-emissie aanzienlijk.”

In Lummen wordt zo’n 14 miljoen euro geïnvesteerd om een kopie van het Spaanse moederbedrijf te bouwen. Het nieuwe gebouw is bijna klaar. “Binnenkort beginnen we met het installeren van de machines. Tegen juni hopen we operationeel te kunnen zijn”, aldus Gunther Engelen.

Er zullen 26 medewerkers actief zijn aan de eerste productielijn. “Eens op volle sterkte rekenen we op zo’n 100 medewerkers. We zijn nog volop op zoek, vooral naar operatoren met liefst enige technische achtergrond. Maar ook andere profielen met de nodige passie zijn welkom.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.