Spoedartsen kiezen massaal voor Limburgse matchmaker

Phi Med

, het jonge bedrijfje van Marijke Wellens (uit Tessenderlo), heeft op nog geen jaar tijd al meer dan 10% van de spoedartsen in ons land, kunnen overtuigen voor een samenwerking. Phi Med vormt de tussenschakel tussen de spoedartsen en diverse ziekenhuizen, waarbij Marijke Wellens de dokters uitstuurt naar zorginstellingen die capaciteit tekort hebben.

dsc_0419“Ik merkte dat urgentie-artsen zich erg flexibel moeten opstellen en bovendien onregelmatige of lange werktijden kennen,” zegt Marijke Wellens. “Dit heeft een grote impact op hun persoonlijke leven en hun welzijn. Daarnaast is het voor ziekenhuizen erg moeilijk om voor vaste uurregelingen te zorgen. Daarom ging ik met Phi Med voor een aanpak op grote schaal. De aangesloten artsen kunnen nu worden ingezet om openstaande shifts in te vullen op de momenten dat spoeddiensten tekorten hebben. Zo creëren we samen een win-winsituatie voor alle partijen.”

Phi Med levert ook extra diensten. Zo heeft het bedrijf zopas een app laten ontwikkelen (door het eveneens Limburgse Datalink) die de work-life balance van de spoedartsen moet optimaliseren. “Via de applicatie kunnen de ziekenhuizen direct aangeven wanneer ze extra handen zoeken, en kunnen de artsen vermelden wanneer ze een extra shift kunnen presteren,” legt Marijke Wellens uit. “Het komt op die manier veel sneller tot een match tussen beide partijen. De software houdt tevens de prestaties bij en berekent automatisch de verloning die hier aan gekoppeld is. “Ook voor mij is dit een werkwijze die veel tijd en energie bespaart,” aldus de zaakvoerder van Phi Med.