Sportcompetities voor bedrijven in opmars

Het besef groeit dat fitte werknemers bijzonder belangrijk zijn om betere prestaties op het werk te leveren. Als de gezamenlijke sportactiviteiten bovendien bijdragen aan de versterking van de groepsgeest, is voor bedrijfsleiders de drempel helemaal weg om hun personeel massaal aan het sporten te krijgen. Initiatieven als de VKW Limburg Bedrijvenloop in Genk, The Allround Flandrien op Circuit Zolder en Het Fitste Bedrijf van Limburg, genieten dan ook een massale belangstelling.

Gert Schreurs HHRDe VKW Limburg Bedrijvenloop is een evenement op 8 mei aanstaande. “Met dit initiatief willen we de gezonde levensstijl bij de werknemers stimuleren en zo ook de teamspirit helpen bevorderen,” zegt Gert Schreurs, communicatiemanager bij VKW Limburg en organisator van de Bedrijvenloop. “We willen hier elk jaar in groeien en vernieuwende aspecten toevoegen, zodat er nog meer sfeer, beleving en groepsgeest aanwezig zal zijn.” Het competitieve element is ondergeschikt, maar mag zeker niet over het hoofd worden gezien. “We voorzien prijzen voor de teams die de beste sportieve prestaties neerzetten. De titel van Snelste Bedrijf van Limburg wordt toegekend aan de winnaars van 2 categorieën: meer en minder dan 50 werknemers.”
francis gielen
Volle goesting

Intussen hebben al meer dan 25 bedrijven zich ingeschreven. Daarbij ook Hospidex. “We hechten veel belang aan de juiste teamspirit en stimuleren als bedrijf dat zelf actief is in de gezondheidssector, een gezonde levensstijl,” zegt Managing Director en Genkenaar Francis Gielen. “Logisch dus dat we met volle goesting opnieuw inschreven voor deze editie van de Bedrijvenloop.” En ook Alro Group uit Dilsen-Stokkem is van de partij. “Vorig jaar was de Bedrijvenloop voor iedereen in ons team een erg aangename ervaring,” stelt CEO Jan Craenen. “Het enthousiasme om opnieuw in te schrijven was dan ook groot. En ook als ceo trek ik op 8 mei graag de loopschoenen aan voor een sportieve zondagnamiddag met m’n team.”

museeuw allroundFietsen met Museeuw

Aan de tweede editie toe, is het fietsevenement The Allround Flandrien, dat eveneens op bedrijventeams mikt. “De bedoeling is om bedrijfsleiders, medewerkers en zakenpartners actief te laten netwerken en ‘teambuilden’, door hen samen één sportieve dag als profteam te laten beleven in een VIP-hospitality setting,” zegt organisator Walter Martens. “Een unieke kans om, ver weg van de vergadertafels, de banden aan te halen.” The Allround Flandrien is een fietscompetitie die uit diverse disciplines bestaat, zoals klimmen over heuvels, tijdrijden en een sprintje trekken. “Maar dus ook samen napraten bij een buffet met bubbels”, weet Martens. “Het is hierdoor dat er bijzondere en diepgaande relaties ontstaan. En dat is essentieel voor zakelijke successen.” De ambassadeurs van het event zijn voormalig wereldkampioen Johan Museeuw en Voka-voorzitter Paul Kumpen. Ze mikken voor zaterdag 27 augustus op ruim 90 bedrijventeams die op en rond het Circuit Zolder de strijd met elkaar aangaan.

Fitste-BedrijfTot slot is ook het fit- en gezondheidsprogramma Het Fitste Bedrijf in Limburg van start gegaan. Tientallen bedrijven hebben hun werknemers ingeschreven om een trainingsschema te volgen dat op maat is gemaakt. Voor het begin van het oefenprogramma en op het einde wordt de conditie van iedere deelnemer gemeten. Zo wordt per bedrijf een score berekend, die kan vergeleken worden met de vooruitgang die bij de andere organisaties is gemaakt. De medewerkers die gemiddeld het meeste vooruitgang hebben geboekt, worden samen uitgeroepen tot Het Fitste Bedrijf.