shoppen sint-truiden

Stad speurt naar lokale leveranciers

Om ervoor te zorgen dat meer lokale leveranciers de bestellingen van het stadsbestuur binnenhalen, richt Sint-Truiden het platform Stadsleverancier op. Hier kunnen ondernemers zich registreren om in aanmerking te komen voor de opdrachten.

“Ongeveer 20% van de economie draait op overheidsuitgaven, ook lokaal”, weten schepen van Middenstand en Handel, Hilde Vautmans en haar collega van Lokale economie en Overheidsopdrachten, Jo François. “We stellen dan ook alles in het werk om onze Truiense ondernemers goed te informeren. Met de website Stadsleverancier geven we ondernemers die interesse hebben om met de stad samen te werken, zelf de kans geven om zich te registreren. Dit laat toe dat starters en nieuwe bedrijven makkelijker in het vizier komen van onze diensten en vervolgens via de databank worden gevonden om een offerte in te dienen.”

Enige voorwaarde is dat het moet gaan om opdrachten die gegund worden na een ‘onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking’. Dat zijn orders die het bedrag van 140.000 euro (exclusief btw) niet overschrijden.

Om het nieuwe initiatief en ook andere modaliteiten rond overheidsopdrachten te verduidelijken, organiseren Unizo Sint-Truiden en het stadsbestuur een infosessie op 27 februari. Inschrijven kan via deze link.