Nieuws Limburg Staf Cars (Lommel) en VIM (Diepenbeek) proberen kantoorbus uit

Staf Cars (Lommel) en VIM (Diepenbeek) proberen kantoorbus uit

Staf Cars (Lommel) en VIM (Diepenbeek) proberen kantoorbus uit

kantoorbusEen bus die uitgerust is als kantoor, en bijgevolg pendelaars de mogelijkheid biedt om tijdens de verplaatsing van en naar het werk, al een flink stuk van de dagtaak achter de kiezen te schuiven. Dat is de Kantoorbus, of de eerste Vlaamse ‘office on wheels’.

Het concept is ontwikkeld door het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) in Diepenbeek. Dat voert intussen verder onderzoek uit naar de meest ideale werkomstandigheden in de bus. Er worden opties bekeken voor commerciële toepassingen in de autocarbranche. Staf Cars uit Lommel is één van de projectpartners hiervoor.

Een eerste test met de kantoorbus is inmiddels opgestart. Bij Colruyt pendelen zo’n 100 werknemers regelmatig met het omgebouwde vervoersmiddel. De eerste reacties zijn positief, aangezien het rijdende kantoor de filestress verlaagt en een positief effect heeft op de w’ork-life-balans’ van de gebruikers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.