Staf Cars start kruistocht tegen slecht imago busreizen

Paul Cremers, zaakvoerder van Staf Cars uit Lommel, heeft een missie. Met een reality soap over busreizen, draadloos internet in zijn bussen, een videoscherm in elke zetel of 1/3 meer ruimte per passagier, wil hij komaf maken met het idee dat busreizen niet comfortabel zouden zijn. “Mensen denken bij busvervoer nog aan de tijd van hun schoolreizen of aan een lijnbus,” zegt hij. “De realiteit is helemaal anders. Kwaliteit is voor ons superbelangrijk. Voor onze reizen met First Class-bussen zijn er wachtlijsten van 700 mensen…”
De cijfers van Staf Cars bewijzen dat het reizen per bus niet te lijden heeft onder de goedkope vliegtuigtickets. Een winst van 400.000 euro is aardig in crisistijden. “Een aantal jongere gezinnen hebben hun vakantie laten varen voor meer terrasjes en daguitstappen, maar zeker bij de 50-plussers is de georganiseerde busreis nog steeds razend populair,” zegt Cremers. “Veilig, milieuvriendelijk, perfecte begeleiding van a tot z, veel comfort, opstaplocaties voor de deur én een lage prijs… Het zijn allemaal argumenten pro busreizen. We zijn er altijd in blijven geloven en investeren, en dat loont nu.”
De bedrijfsleider wil de concurrentie met lagekost vliegmaatschappijen gerust aangaan. “Wie zegt dat zij veel goedkoper zijn, bedriegt zijn portefeuille. De ticketprijs op zich valt misschien mee als je heel vroeg boekt. Maar tel er het vervoer van en naar de luchthaven bij, de parking, de extra’s voor bagage of meer beenruimte, de taxirit naar het hotel, enzovoort. Dan wil ik de som nog eens vergelijken…”
Staf Cars investeert elk jaar enkele miljoenen in nieuwe bussen en meer comfort.