Nieuws Limburg Staking bij Bandag is van de baan

Staking bij Bandag is van de baan

Staking bij Bandag is van de baan

Met een duidelijke meerderheid hebben de werknemers van rubberproducent Bandag in Dilsen-Stokkem maandagavond een verbeterd voorstel voor koopkrachtverhoging aanvaard. Daarmee wordt de staking die vorige week spontaan was uitgebroken, opgeheven en gaat iedereen dinsdagmorgen om 6 uur opnieuw aan de slag.

Vakbonden en directie bij Bandag hebben maandag dan toch samengezeten om een verbeterd voorstel van de directie te bespreken. Om aan de eisen van de werknemers tegemoet te komen, zal het uurloon worden verhoogd en zullen er ecocheques worden uitgereikt. De werknemers hadden nog tot 18 uur maandag de tijd om zich hierover uit te spreken. “Een duidelijke meerderheid heeft met de nieuwe voorwaarden ingestemd, waardoor de stakersposten worden ontruimd”, aldus ACV-secrectaris Eddy Kellens. “Het is alleen over de verhoging van de koopkracht dat er is geoordeeld. Wat de andere bekommernissen betreft, meer bepaald de manier van leiding geven en organisatie van de werkzaamheden, willen we een actieplan dat de directie heeft uitgewerkt, een kans geven. In januari zal dit opnieuw besproken worden.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.