Schermafbeelding 2023-11-06 om 19.10.24

Start-up haalt Amazon binnen als eerste klant

De Limburgse ondernemers Jos Duchamps (Procos Group) en prof. dr. Jean-Pierre Segers starten samen het bedrijf Brains & Trees op, een internationaal trainingscentrum voor professionals in facility management. De eerste klant van de start-up is niet de minste: Amazon.

Jos Duchamps is Managing Director van Procos Group (Corda Campus), actief in de inrichting van aangename werkomgevingen. Hij was tevens de eerste Belg ooit als Diretor van IFMA, de internationale vakvereniging voor facility managers, goed voor 24.000 leden wereldwijd.

Voor de oprichting van Brains & Trees vormt hij een duo met Tongenaar Jean-Pierre Segers, gekend als manager en hoogleraar aan diverse opleidingsinstanties in Limburg en Luik. Samen gaan ze trainingsprogramma's opzetten om op internationaal niveau (EMEA-regio) professionals in facility management op te leiden.

"Facility management (FM) speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van ruimtegebruik en kostenbesparing, verbeterde productiviteit en duurzaamheid", stelt Jos Duchamps. "Het is belangrijk voor bedrijven en organisaties om efficiënt facility management te implementeren om hun doelen te bereiken. De uitdagingen zijn legio in een snel veranderende wereld. Daarom focussen wij op kennis om nieuwe en hybride werkomgevingen te creëren die die bijdragen aan het welzijn van de medewerkers."

Brains & Trees zal nauw samenwerken met IFMA en voor hen optreden als 'Education Training Affiliate'. "Daarnaast wordt een breed eigen aanbod aan professionele trainingen en masterclasses in de markt gezet in domeinen zoals strategie, leiderschap, innovatie, business modeling, nieuwe technologieën, duurzaamheid, stakeholder management, enzovoort", aldus Jean-Pierre Segers.

De eerste klant van Brains & Trees is niemand minder dan Amazon. "Voor de facility managers van hun Europese hoofdkwartier in het Groothertogdom Luxemburg gaan we een meerdaagse training verzorgen. Een referentie die kan tellen!"