Nieuws Limburg Start-up op kruispunt van legal, technologie en design

Start-up op kruispunt van legal, technologie en design

Start-up op kruispunt van legal, technologie en design

Ethel is de naam van het eerste ‘legal tech & design agency’ in de Benelux. De Limburgse juristen Pieter-Jan Franssen en Daan Vansimpsen willen vooral technologie ontwikkelen die advocatenkantoren en andere juridische dienstverleners moet helpen om efficiënter te werken. Daarnaast is het de ambitie om juridische documenten te verfraaien en leesbaarder te maken.

Met Matthias Dobbelaere-Welvaert halen de Limburgse co-founders nog een ander zwaar kaliber binnen om de start-up richting te geven. Hij verkocht onlangs zijn bedrijf deJuristen aan de Cronos-groep en heeft dus de handen vrij om een keuze van zijn hart te maken.

Ethel bevindt zich op het kruispunt tussen de juridische wereld, technologie en design. “In de eerste plaats zullen we specifiek voor juristen, zelf technologie ontwikkelen en bestaande tools van andere producenten aanbieden”, zegt Pieter-Jan Franssen. “Het doel is duidelijk: hen helpen om efficiënter te werken.”

Een tweede objectief van Ethel is om juridische documenten mooier te maken en de inhoud ervan duidelijker te laten overkomen. Legal design, zoals dat heet, vult de nood van de markt in naar creatieve oplossingen om recht op een andere manier voor te
stellen.

Daan Vansimpsen vat het zo samen: “Innovatie in de juridische markt is echt nog in zijn beginfase. Met Ethel zijn we één van de eerste spelers in de EU die met een mooi aanbod op dat vlak de markt opgaat.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.