Nieuws Limburg Start-up uit Diepenbeek krijgt 2,6 miljoen extra cash

Start-up uit Diepenbeek krijgt 2,6 miljoen extra cash

Start-up uit Diepenbeek krijgt 2,6 miljoen extra cash

Bedal, een start-up uit Diepenbeek, heeft in een financieringsronde 2,6 miljoen euro opgehaald. Het jonge bedrijfje heeft speciale pleisters ontwikkeld zodat patiënten die aan een baxter liggen toch kunnen douchen.

In een zogenaamde Serie B-financiering, geleid door LRM en investeringsmaatschappij F3 Finance, werd 2,6 miljoen euro vergaard. Ook andere bestaande aandeelhouders deden mee aan de kapitaalverhoging. Bedal, gehuisvest in de Health & Care Incubator BioVille in Diepenbeek, zal de middelen gebruiken om zijn unieke, gepatenteerde katheterfixatie-technologie naar de Europese markt te brengen, en om de bestaande range van producten verder uit te breiden met nieuwe medische hulpmiddelen.

“Wij zijn vereerd met deze boost voor de firma”, zegt Alexander Van Damme, medeoprichter en CEO van Bedal. “We kijken uit naar het verderzetten van onze missie en het lanceren van verscheidene nieuwe, innovatieve producten voor het veilig vastzetten van katheters. Dat alle bestaande aandeelhouders mee participeren in deze ronde, is voor ons een duidelijk bewijs van vertrouwen in het potentieel van de technologie.”

Bedal zal zijn eerste product voor het fixeren van drainage katheters begin volgend jaar commercieel lanceren. Initieel wordt een netwerk van distributeurs in Frankrijk, Duitsland, de UK en Scandinavië uitgebouwd. Het portfolio van producten zal ook uitgebreid worden naar de fixatie van een bredere groep van katheters. De ontwikkeling en de kwaliteitsopvolging zijn gelokaliseerd in BioVille.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.