Nieuws Limburg Start-up van Genkse Crib naar de Big Apple

Start-up van Genkse Crib naar de Big Apple

Start-up van Genkse Crib naar de Big Apple

Prime Media Studio’s, een jong bedrijf dat werd opgericht door Ozan Cakin, heeft na een vestiging in C-mine Crib nu ook een uitvalsbasis in New York. De start-up met specialisatie in 3D-animatiebeelden, is vast van plan om de wereld te veroveren.

Prime Media Studio’s zet via 3D-rendering diverse plannen om in realistische visualisaties, animatievideo’s en reality-ervaringinen. De startup heeft een eerste kapitaalronde erop zitten en groeide uit tot een bedrijf met 8 medewerkers. Aan ambitie geen gebrek, want op korte termijn wil Ozan Cakin nog 4 extra medewerkers aanwerven.

Zij moeten mee de internationale groei waarmaken. Te beginnen in de VS, waar Prime Media Studio’s vorige week een vestiging opende. Dankzij de intensieve contacten die LRM onderhoudt met BELCHAM (Belgian- American Chamber of Commerce) werden de plannen snel concreet.

“De spontane offerte-aanvragen die we vanuit New York hebben gekregen, hebben me doen beslissen om de stap te zetten”, aldus Ozan Cakin. “Amerika is bovendien de belangrijkste groeimarkt voor mijn bedrijf, waar de budgetten exponentieel hoger zijn dan in de Europese markt. Indien dit lukt, zullen de Scandinavische landen snel volgen.”

De eerste 16 maanden zal Ozan pendelen tussen beide kantoren. Vanaf 2019 zal de eerste medewerker ter plaatse worden aangenomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.