Starter kan het matchen niet laten

Waar ze tot voor kort de juiste mensen moest zien te matchen met Limburgse bedrijven, zoekt Noémie Monard nu de juiste match tussen modebewuste vrouwen en de bijpassende accessoires. Complimenti, zoals haar onderneming heet, is een fulltime bezigheid waarvoor ze haar job in de hr-sector vaarwel zei.

noémie monardNa haar studies rolde Noémie Monard, dochter van advocaat Erik Monard, eerder toevallig in de hr-business. Anderzijds leefde er een sterke drang om zelf met een onderneming te starten. “Dat heeft altijd in mijn bloed gezeten. Ik wist echter niet goed in welke branche. Een eigen uitzendkantoor misschien? Of iets creatiefs? Als kind was ik al erg geboeid door juwelen, mode, accessoires, cadeautjes en leuke, originele spullen in het algemeen. Toen ik op vakantie de collecties ontdekte van enkele opmerkelijke juwelenontwerpers, was de knoop snel doorgehakt. Ik werkte een formule uit om via homeparties zowel de juwelen van buitenlandse designers als eigen ontwerpen aan te bieden. Zo is Complimenti ontstaan. Nadien volgde een webshop en momenteel openen we ieder weekend voor de feestdagen een pop-upwinkel in Hasselt.”

Noémie wou Complimenti eerst combineren met een deeltijdse job in loondienst, maar koos toch voor een fulltime statuut als ondernemer. “Er komt zoveel bij kijken dat je snel meer dan een dagtaak nodig hebt om alles goed te doen,” zegt ze. “Ik kan wel goed gebruik maken van de ervaring die ik in de hr-sector heb opgedaan. In feite doe ik nog altijd een beetje hetzelfde als vroeger, toen ik werkgevers en werknemers met elkaar moest matchen. Nu komt het matchen neer op het geven van passend stijladvies aan de klanten. Als het plaatje klopt, voelen de dames zich beter in hun vel, en zullen ze complimentjes krijgen. Vandaar ook de naam Complimenti.” Om te onthouden, zoveel is zeker!