Nieuws Limburg Starter van de week: 3 brouwers in de Brouwerslaan

Starter van de week: 3 brouwers in de Brouwerslaan

Starter van de week: 3 brouwers in de Brouwerslaan

Kristof Pardon, Roel Bosmans en Dirk Valkenborg lenen elk een aantal letters van hun naam voor de nieuwe brouwerij Donbosvalk. De 3 bierliefhebbers kozen toepasselijk de Brouwerslaan in Runkst voor de start van hun nieuwe onderneming.

“We vinden alledrie dat de huidige biersector wat te weinig durf toont”, vertelt Roel Bosmans. “Er zijn veel te vlakke smaakprofielen. Dat willen we doorbreken en bier creëren dat mensen bijeenbrengt, waarover gesproken wordt en vooral, wat wij lekker vinden.”

Met die uitdaging stelde Donbosvalk een eerste eigen bier samen: Runxter. “Na lang experimenteren zijn we uitgekomen bij een bier dat we zelf graag drinken”, aldus nog Bosmans. “Runxter is een blond bier met hoppige accenten en een rijke neus. Het bier is zeer goed in balans, heeft een pittig koolzuurbittertje in de afdronk en eindigt met een rokerige toets.”

Voor de samenstelling ging Donbosvalk een alliantie aan met Luc Festjens van brouwerij Den Toetelër. Intussen is het Runxter-bier te koop in winkels over heel België. Nieuwe brouwsels zullen snel de Brouwerslaan verlaten…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.