Starter van de week: brandwerende pleisters

PiroPro is de naam van een nieuwkomer op de markt van brandwerende pleisters. Limburger Bruno Yee (ex-Isolair) is hiervoor een joint venture gestart met isolatiespecialist Thiers-Horizon (Schoten). PiroPro heeft al meteen -voor de neus van gereputeerde, internationale marktspelers- een topper weten te strikken als voorname referentie: het nieuwe hoofdkantoor van AXA in Brussel.

"We mikken op een snelle doorgroei als gevolg van nieuwe regelgeving", zegt Bruno Yee. "De Belgische norm op het vlak van weerstand tegen brand wordt immers ingeruild voor de Europese norm, die strenger is. Wij spelen daar met ons product meteen op in. Onze partner Thiers-Horizon heeft een lange historiek in thermische en akoestische isolatie van vloeren en daken. Met de Pirotherm-mortel zijn ze tevens thuis in brandwerende mortels. Die expertise wordt nu aangewend om met een verbeterd product aan een 'revival' te beginnen."

PiroPro is actief als fabrikant en plaatsingsbedrijf van de brandwerende mortels. De producten zijn bestemd voor het beschermen van beton en staal, zowel in renovatie als nieuwbouw. “Onze toepassing kan de brandweerstand van staal met twee tot vier uur verlengen,” aldus nog Bruno Yee. "De tests waren nog beter dan gehoopt, wat mee heeft geleid tot het binnenhalen van AXA." Wordt dus zeker vervolgd...

(Foto: DVO)