Starter van de week: Dr. Green vestigt zich in Hasselt

Dr. Green

is de naam van een nieuw, maar ervaren adviesbureau voor milieu, preventie en energie. Het bedrijf van Pieter Cox, dat de deuren heeft geopend in Hasselt, ondersteunt bedrijven met technisch en juridisch advies. Dr. Green treedt onder meer op als extern milieucoördinator, preventieadviseur en ADR-veiligheidsadviseur.

pieter cox"De milieu- en welzijnswetgeving zijn voortdurend in evolutie en worden steeds complexer," zegt Pieter Cox. "Bovendien is er de constante druk om de kosten te beheersen of zelfs te reduceren. De lat wordt alsmaar hoger gelegd, voor de bedrijven is dit een enorme uitdaging. Vandaar dat ons nieuw bedrijf een oplossing kan bieden."

Pieter Cox is een Burgerlijk Ingenieur Scheikunde en was jarenlang actief als ingenieur en milieucoördinator in de chemische sector bij ExxonMobil (moedermaatschappij van Esso). "Ervaring genoeg dus om ervoor te zorgen dat klanten voldoen aan de uitgebreide welzijns- en milieureglementering." Daarnaast adviseert Dr. Green ook bedrijven bij het identificeren en implementeren van duurzame verbeteringen en processen.