Nieuws Limburg Starter van de Week: duo maakt boomhutten

Starter van de Week: duo maakt boomhutten

Starter van de Week: duo maakt boomhutten

Pieter Sybers en Mathijs Cremers hebben allebei iets met bomen. De ene verzorgt ze, de ander verwerkt ze tot meubelen. Samen vormen ze nu de start-up Komorebi Boomhutten. “Van verhoogd terras tot speel- en werkkamer, het kan allemaal”, aldus Mathijs Cremers.

Een paar houten planken, een bordkartonnen dak, een oude ladder tegen een boom. Veel verder kwam de gammele boomhut uit onze kindertijd niet. Maar waar de boomhut van weleer eindigde, daar begint de boomhut zoals die wordt gebouwd door Mathijs Cremers en Pieter Sybers. Ze hebben allebei een passie voor hout. Pieter Sybers verzorgt bomen en Mathijs Cremers maakt meubels. Aangezien ze beide ook verzot zijn op rotsklimmen, leek het maar normaal dat hun start-up met hout en met hoogte te maken zou hebben. De naam Komorebi haalden ze uit het Japans, waar het staat voor het zonlicht dat door de bladeren van de bomen schijnt.

De boomhutten die die door het duo worden ontworpen, hebben niets gemeen met de avontuurlijke, maar sobere constructies uit onze jeugd. “Een boomhut kan vandaag dienen als verlengde van de woonruimte of van de tuin”, aldus Mathijs Cremers. “Je kan een boomhut gebruiken als terras, zodat je vanop hoogte kan genieten van je tuin, maar ook als hobby- of kantoorruimte en zelfs als logeerkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Aangezien de hut op hoogte wordt gebouwd, verlies je ook op de begane grond geen ruimte.”
Natuurlijk is een boomhut pas echt een boomhut als er een boom in de buurt is, maar de constructie kan eventueel ook op palen. “De hutten worden volledig naar wens van de klant gebouw en afgewerkt, wind en waterdicht, desgewenst met parketvloeren en isolerend glas”, legt Mathijs Cremers uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.