Starter van de week: fietsenmaker én koffiebar

Op 2 april opent in Hasselt de Fietsbar. In dit nieuwe concept brengen de bezielers Karolien Akkermans en Lucas Christoffels hun passie voor fietsen en koffie onder één dak.

fietsbar hasselt"De Fietsbar is fietsherstelplaats, bar en lunchplek," leggen ze uit. "In heel wat grote steden zoals Berlijn, Londen, maar ook Den Haag, Mechelen en Gent, doken de voorbije jaren bars op waar je koffie kan drinken, iets kan eten én tegelijk je fiets kan laten herstellen. Soms kan je er ook een nieuwe fiets kopen of accessoires uittesten."

Hasselt kan niet achterblijven vinden Lucas Christoffels en Karolien Akkermans: “Deze stad verdient ook een plek waar een ode wordt gebracht aan het ambacht van het fietsenmaken én de kunst van het zetten van goeie koffie én het bereiden van een lekkere lunch. Een gezellige en warme plek waar de liefde voor de fiets en fietsen wordt gevierd met een kop koffie.”

Lucas en Karolien kiezen alleen voor ingrediënten en materialen die ze zelf willen eten, drinken en gebruiken, en waar ze dus voor de volle 100% in geloven. Duurzaamheid staat voorop. Zo wordt de Fietsbar exclusieve verdeler van Roetz-bikes, unieke stadsfietsen die in een sociale werkplaats nabij Amsterdam worden gemaakt van frames die in stations worden achtergelaten. Nog een voorbeeld: de groenten, sapjes en het fruit worden geleverd door de sociale werkplaats De Wroeter.