Starter van de week: foodtruck met allerlei lekkers

Wie zonder werk zit grijpt dat probleem soms aan om een droom te realiseren. Zoals het starten van een eigen zaak. In Limburg helpen Syntra, de VDAB en ESF al sinds eind 2013 werkzoekenden om het als zelfstandige te proberen. Intussen zijn er uit dit programma al meer dan 100 bedrijven ontstaan. Eén van hen is Ine Quizine, een rondrijdende keuken van Ine Heyligen.

ine heyligen‘Maak werk van je zaak’ is de naam van het project waarmee werkzoekenden die dromen van een eigen zaak, een optimale start krijgen. Ondertussen zijn er 512 Limburgse werkzoekenden in begeleiding, waarvan er ondertussen 104 ondernemingen effectief opgestart zijn. De honderdste was Ine Heyligen uit Beringen. Zij startte in zopas met een rondrijdende keuken, Ine Quizine genaamd. “Het is een marktwagen of foodtruck, waarin ik mijn klanten lekkere soepen, frisse salades, kruidige pasta’s en originele wraps aanbiedt,” vertelt ze.

ine quizineIne is enthousiast over de begeleiding die ze via het Syntra-project mocht ontvangen. “In het begin was er vooral twijfel. Zou het mij als alleenstaande mama wel lukken om het allemaal rond te krijgen? Ga ik die haalbaarheidsstudie wel afgewerkt krijgen? Tot laat in de uren heb ik zitten zwoegen. Dankzij de opleiding van Syntra, de steun van startersadviseur Nathalie en de andere docenten, en door mijn eigen opzoekingswerk heb ik de sprong gewaagd. Toen ik het attest met ‘geslaagd’ kreeg, ben ik meteen naar de bank gegaan. Daar wensten ze me proficiat met mijn schitterend uitgewerkt bedrijfsplan en nog meer: ik kreeg dadelijk een lening. Mijn vader heeft de aanpassingen aan de marktwagen gedaan. Met durf en steun van anderen is het me gelukt om aan dit succesverhaal te beginnen.”