Schermafbeelding 2024-02-01 om 21.28.27

Starter van de week: galerij voor creatief talent

In Bilzen zal op 10 februari een nieuwe zaak de deuren openen. Kristel Lambrechts, artiestennaam Lily K., zal in een eigentijdse kunstgalerij haar eigen werk en dat van andere designers tentoonstellen en verkopen.

De Hoeseltse Kristel Lambrechts maakt al vele jaren kunstwerken onder de naam Lily K. "Enkele jaren geleden heb ik beslist om van mijn hobby mijn beroep te maken en professioneel kunstenaar te worden", zegt ze. "Een hobbelig, maar zeer leerrijk parcours. Om in deze sector van nul te starten, is erg moeilijk. Ik mag me gelukkig prijzen dat mijn werk intussen zijn weg naar een breed publiek heeft gevonden en ik nog steeds nieuwe klanten warm kan maken met mijn kunst. Van abstracte werken tot 3D-kunst: het wordt gesmaakt. Een succes dat ik ook andere kunstenaars en designers graag wil gunnen. Daarom wil ik hen een forum bieden in de nieuwe kunstgalerij 'Lily K.- Art & More'. Het is een gezamenlijke inspanning om de diversiteit en innovatie binnen de Belgische kunstgemeenschap te vieren."

De nieuwe galerij in Bilzen zal op 10 februari de deuren openen. "Laten we samen een brug bouwen tussen de creatieve geesten die ons land rijk is", besluit Kristel Lambrechts.