Nieuws Limburg Starter van de week: Ruben Wijnen gaat sporters assisteren

Starter van de week: Ruben Wijnen gaat sporters assisteren

Starter van de week: Ruben Wijnen gaat sporters assisteren

Eén van de starters die bijdraagt tot de recordcijfers in Limburg, is Ruben Wijnen, een jonge Hoeselaar die onder de naam Voet en Zool zopas een eigen praktijk als podoloog heeft geopend. “Het komt regelmatig voor dat sporters blessures oplopen of pijn moeten verdragen tijdens het sporten,” zegt hij. “Overbelasting van spieren en pezen, ontstekingen of stressfracturen kunnen een gevolg zijn van een foute drukverdeling of foute voetfunctie. In veel gevallen kunnen een podologische behandeling of podologische zolen helpen bij deze klachten. Dit kan zowel preventief als ter behandeling van pijn zijn.”

ruben wijnenDe starter maakt daarbij een duidelijk onderscheid tussen podologische zolen en steunzolen. “Klassieke steunzolen kunnen zeker helpen, maar soms is een meer uitgebreide analyse welkom om het probleem accuraat aan te pakken. Podologische zolen gaan indien nodig de functie van het onderste lidmaat corrigeren, door de voet op zijn natuurlijke posities te roteren. Als je de voet naar de optimale positie brengt, gaan de bovenliggende gewrichten ook beter ‘opgelijnd’ worden en kunnen klachten bijgevolg verbeterd of verholpen worden.” Kortom, weer iets bijgeleerd!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.