Starter van de week: ruilen van cadeaubonnen

WIZZLR

, onthou die naam. Het is de startende onderneming van Roel Bosmans, die via een platform mensen toelaat om cadeaubonnen te verhandelen.

Roel_BosmansWat WIZZLR doet, valt het best uit te leggen met een voorbeeld. Stel dat Jan voor Kerstmis een (online) cadeaubon van 100 euro krijgt van Zalando. Maar Jan heeft momenteel helemaal niets nodig van Zalando... En dus zet hij zijn bon op WIZZLR te koop aan een verminderd tarief, bijvoorbeeld 80 euro. Mieke ziet de bon staan, want zij wou net schoenen kopen op Zalando. Ze betaalt 80 euro cash aan Jan, voor een bon die er 100 waard is. Iedereen content...

Plus: Jan ziet op WIZZLR een bon van BOL.com aan 80 euro. Hij koopt die en bestelt ermee een boek van 100 euro. En zo heeft Jan het verlies dat hij pakte op zijn eigen bon, heel snel goedgemaakt.

WIZZLR-oprichter Roel Bosmans licht toe: “Het regent cadeaubonnen die niet opgebruikt worden. Als ze niet gewoon vervallen, worden ze vaak via veilingsites opnieuw aangeboden. Wat wij met WIZZLR doen, is een platform opzetten waar al deze bonnen kunnen verhandeld en gewisseld worden."

Omwille van technische redenen kan WIZZLR voorlopig alleen bonnen verhandelen die online te activeren of te innen zijn. Roel Bosmans heeft al met vele grote spelers in de retail een akkoord gesloten om hun bonnen te mogen ruilen. "Er komen nog iedere dag winkels bij die willen meedoen," besluit de nieuwe ondernemer.