Starter van de week: Zwitserse chocolade van vakantie

Toen de Truiense Karen Dehoperé enkele jaren geleden naar Zwitserland met vakantie ging, had ze nooit kunnen denken dat daar de basis van haar nieuwe onderneming zou liggen. "Mijn dochtertje was verzot op de pralines die we in het hotel aangeboden kregen," vertelt Karen. "En wij zelf waren ook meteen verkocht. Zo is het idee ontstaan om deze lekkernijen te importeren. Ik ging op zoek naar de CEO van het merk Läderach, die ik na enig opzoekingswerk via e-mail kon contacteren. Hij reageerde meteen enthousiast en nodigde me uit om naar het bedrijf te komen en kennis te maken."

laderach dehopereDaar bleek dat Läderach een breed productenassortiment heeft. "Koekjes, pralines, truffels, onafgewerkte producten, desserts, macarons, couvertures,... met als gemeenschappelijk kenmerk dat kwaliteit voorop staat," aldus nog Karen Dehoperé. "Läderach is een familiebedrijf, waar zo'n 300 mensen dagelijks met de glimlach hun job doen. Er gelden ook strenge ethische regels, bijvoorbeeld door een correcte vergoeding te betalen aan de cacaoboeren.

Intussen heeft Dehoperé & Partners de exclusiviiteit gekregen om de producten van Läderach in België en Nederland te verdelen. "We leveren alleen aan professionelen, zoals horeca en bakkers," aldus de nieuwe ondernemer. "En aan kmo's die een zoet relatiegeschenkje zoeken..."