Nieuws Limburg Starters krijgen zetje met zitje in Singapore

Starters krijgen zetje met zitje in Singapore

Starters krijgen zetje met zitje in Singapore

Het programma Take a Seat, dat Limburgse starters een uitvalsbasis biedt op hippe werkplekken in binnen en buitenland, voegt een extra optie toen aan het aanbod: Singapore. Via een ander kanaal bieden er zich ook in Saoedi-Arabië zakelijke opportuniteiten voor Limburgse ondernemers aan.

Via Limburg Startup kunnen beginnende ondernemers die een nieuwe regio willen ontdekken, terecht in onder meer Antwerpen, de Euregio, New York en San Francisco. De starters kunnen er zelf een uitvalsbasis opzetten en genieten van de lokale contacten uit het netwerk van Limburg Startup. “We kunnen nu een nieuwe locatie aanbieden aan de groeibedrijven die vanuit een incubator de wereld willen veroveren, en dat is Singapore”, zegt Marc Beenders van Limburg Startup.

Hij heeft hiervoor een deal gemaakt met Bert Grobben, een naar Singapore uitgeweken Limburger, die met zijn bedrijf Budding Innovations gepassioneerd is door het begeleiden van startups in diverse sectoren. “Zijn ervaring in zowel corporates als startups maakt hem de geknipte persoon om startups uit onze regio te begeleiden in Singapore”, stelt Beenders. Start-ups die interesse hebben worden weldra uitgenodigd voor een voorstelling van de mogelijkheden.

Paarden-sjeiks…
Nog meer business-opportuniteiten in het verre buitenland? De Limburgse ondernemer Henri Ignoul (van Chess International uit Herk-de-Stad) lanceert een oproep naar bedrijven die interesse hebben in zakelijke contacten in Saoedi-Arabië. “Via mijn netwerk ben ik daar in contact gekomen met een plaatselijke zakenman die graag bereid is high-end producten van Limburgse bedrijven ginds te introduceren”, zegt Ignoul. “Hij heeft vooral goede contacten in de wereld van de paardensport, maar ook andere sectoren komen in aanmerking om een partnership mee op te zetten.”

Ignoul zal zelf instaan voor de preliminaire studie, screening en selectie van de ondernemingen die ginds een introductie zoeken. Wie zijn kans wil wagen, mailt best naar chessint@scarlet.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.