Starters uit Hasselt winnen grote innovatieprijs

Tijdens het congres Biomedica Summit 2015 in Genk is het Hasseltse bedrijf UgenTec (Corda Campus) bekroond met de Zorginnovatie Award 2015. Regelmatige lezers van deze website weten intussen dat UgenTec software heeft ontwikkeld waarmee DNA-stalen tot 30 keer sneller kunnen onderzocht worden dan vandaag via de klassieke methodes het geval is.
uten en martens ugentec
UgenTec werd pas vorig jaar opgericht door Wouter Uten en Tom Martens. Hun uitvinding is niet alleen kostenbesparend, maar kan van doorslaggevend belang zijn voor het opsporen van levensbedreigende ziektes. Met deze innovatie won het jonge bedrijfje eerder al de Vlaamse Bryo Award en mocht het ons land vertegenwoordigen op een internationaal startersconcours.

Nu mogen Uten en Martens ook de Zorginnovatie Award 2015 aan hun prijzenkast toevoegen. De jury, samengesteld door het organiserende LifeTechLimburg, verkoos de toepassing van UgenTec uit 30 inzendingen van jonge starters uit de biomedische sector. “Het winnende project is een innovatief idee van een bedrijf dat intussen succesvol naar de markt is getrokken en groeit,” aldus de jury. Mede-oprichter Tom Martens mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van gedeputeerde voor Economie, Marc Vandeput.