Starters voortaan gepamperd op een kluit

Alle actoren die momenteel ondersteuning bieden aan starters in Limburg, hebben zich verenigd in een nieuw platform dat vrijdagnamiddag in Hasselt boven de doopvont werd gehouden. Limburg StartUp is een overkoepelende starterscommunity, waar starters op handen gedragen worden, geholpen, gecoacht en gehuisvest worden.

LImburg StartUpEen belangrijk deel van inspanningen om de economische leemte op te vullen die Ford Genk in Limburg heeft nagelaten, gaat naar het stimuleren en ondersteunen van starters. Met succes, want het aantal starters in Limburg groeit zienderogen en staat op het hoogste niveau ooit. Tal van instanties stellen echter een versnippering van initiatieven vast om starters te motiveren en te begeleiden, waardoor belangrijke hefbomen dreigen verloren te gaan.

Als antwoord hebben enkele ondernemers, de kennisinstellingen UHasselt en PXL, JCI Limburg, StudentStartUp, LRM en haar incubatoren, het Mediahuis en JCI-Limburg de krachten gebundeld. Zij verenigen zich voortaan in het platform Limburg StartUp.

“Limburg kan enkel het verschil maken als we met één stem naar buiten treden", zegt Marc Beenders namens de initiatiefnemers. "Schouder aan schouder moeten alle promotoren en ondernemers hun krachten bundelen om het verschil te blijven maken voor dit groeiend aanwezige ecosysteem. We moeten onze regio branden als een regio met ambitie, talent en unieke startersfaciliteiten. Dit creëert jobkansen dichtbij huis en gaat de braindrain tegen. Kortom, we krijgen meer starters met sterke businessplannen en internationale focus. Als 'first class' starterscommunity is het ons doel om initiatieven te verbinden, starters te versterken en groeiprocessen te versnellen. Het is geen nieuwe instelling of organisatie, maar zie het als een broeikas, waarbinnen startersprojecten nog beter ontwikkeld kunnen worden. Limburg StartUp biedt een fastlane in het huidige doolhof aan startersinitiatieven."