Nieuws Limburg Steelframes bouwt 400 vakantiehuizen per jaar

Steelframes bouwt 400 vakantiehuizen per jaar

Steelframes bouwt 400 vakantiehuizen per jaar

SC-Steelframes, het bedrijf van Davy Knoops uit Houthalen-Helchteren, maakt een grote groeispurt. Het concept van modulaire woningen in stalen frames is goed voor een verdrievoudiging van de omzet. De afdeling wordt momenteel verder uitgebreid, zodat er per jaar 400 modulaire vakantiewoningen kant en klaar kunnen gebouwd worden.

“Ondanks het vreemde jaar 2020 houdt onze groei aan”, bevestigt Davy Knoops. “We hebben vorig jaar afgesloten met een verdrievoudiging van de omzet ten opzichte van 2019. En dat is uiteraard goed nieuws.”

Het succes heeft te maken met de opmars van de modulaire woningbouw. “Op vlak van geprefabriceerde woningen in staalframe hadden we al de koppositie”, weet Davy Knoops. “Daarnaast hebben we veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van modulaire volumes. Hierbij maken we niet alleen wanden, vloeren en daken in onze fabriek, maar bouwen we het volledige huis in transporteerbare delen in ons atelier in Houthalen-Helchteren. Deze bouwdelen zijn volledig afgewerkt met ramen en deuren, isolatie, gevelbekleding, vloeren, keuken, badkamer, binnendeuren, trappen, enzovoort. Uiteraard met het staalframe als primair constructief bouwelement.”

De kant-en-klare delen worden afzonderlijk naar de werf gebracht en op 1 dag gemonteerd tot een volledige woning. “In Borgloon bouwen we momenteel 7 van deze modulaire woningen naar een ontwerp van architectenbureau Urban Dots Studio uit Hasselt”, licht Knoops toe. “Deze manier van bouwen is enorm in opmars. We krijgen veel aanvragen van bijvoorbeeld studentenhuizen, maar ook voor woonzorgcentra, ziekenhuizen, hotels, enzovoort. Eigenlijk mooi om te zien…”

Een groot order in dit type van bouw, heeft SC-Steelframes ontvangen uit Zutendaal. “Voor Chaletpark Zutendaal hebben we 4 types van vakantiehuizen ontwikkeld”, legt Davy Knoops uit. “Onze klant is heel tevreden met de combinatie van uitstraling, afwerkingsgraad, materialenkeuze en prijs. We gaan nu dan ook beginnen met de productie-eenheid uit te breiden, zodat we per jaar 400 van deze vakantiewoningen in ons atelier kunnen bouwen. Door de lockdown is de vraag naar tweede verblijven sterk gestegen. We verwachten dan ook een verdere groei in dit segment. En ja: hiervoor kunnen we in alle geledingen van de onderneming nog extra werkkracht gebruiken…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.