The Green Lab

Stekken en bollen tussen de bouletten

The Green Lab, ontstaan als een hobbyproject van Stefanie Cuypers, in inmiddels gegroeid tot een pop-up plantenzaak. Er wordt volop proefgedraaid bij Klaas, de smaakwinkel van Bart Claes in Diepenbeek.

The Green Lab was enkele maanden geleden alleen een Instragram-pagina waarmee Stefanie Cuypers haar passie voor planten met de buitenwereld deelde. “Door de talloze aanvragen van volgers, kwam het idee om ook daadwerkelijk een plantenwinkel te openen", vertelt ze. "Nu zijn we al zo ver. Dankzij de samenwerking met Klaas, de traiteurszaak in Diepenbeek. Klanten vinden hier dus voortaan niet alleen ontbijt, verse weekendmenu’s, ambachtelijke producten en geschenkmanden, maar ook de planten van onze shop-in-shop. Die combinatie zorgt voor een mooi inkleding van het concept, dat nu is veranderd in een soort 'urban jungle' met kleurrijke, weelderige en sierlijke planten."

Blikvangers in het groene aanbod zijn de niet-alledaagse exemplaren die Stefanie zelf kweekt. “Al enkele jaren experimenteer ik met het zelf stekken en kweken van planten. Zo creëer ik vooral unieke versies met opvallende vormen en kleuren. Ik ben overtuigd dat deze winkel een schot in de roos zal worden. En later zal ik ook nog een eigen kwekerij lanceren”, besluit ze ambitieus.