Sterrenchef laat foodfanaten flaneren in Fiat 500

De Bockenryders is een nieuw culinair concept waarbij voormalig sterrenchef Danny Vanderhoven zijn gasten in een Fiat 500 langs historische bezienswaardigheden én rijkelijk gevulde tafels met streekgerechten leidt. "Fun, gastronomie én toerisme in één: dat brengen we samen in 5 wonderbaarlijke routes door Limburg", licht Danny toe.

Waren het geesten of rovers en plunderaars die op een bok door de lucht reden? Er zijn tientallen theorieën over de beruchte Bokkenrijders of Bockenryders, die vooral in zuidelijk Limburg en de Kempen actief waren. Wat zeker is: het waren levensgenieters die experimenteerden met lokale heerlijkheden en hun recepten verzamelden in de zogenaamde 'bockboeken'.

De legende wordt nu opnieuw tot leven gewekt. Chef Jean-Pierre Delamotte haalde een verloren gewaande bockboek toevallig van onder het stof in de bibliotheek van Parijs. Hij schakelde z’n goede vriend Danny Vanderhoven in om de uitgestippelde routes en culinaire recepten boordevol streekproducten te ontrafelen. Het werd de basis van een nieuw initiatief dat de geschiedenis oprakelt in zijn beste vorm: De Bockenryders zijn alive & kicking!

Heel concreet zijn er 5 uitgestippelde routes: de Wijnroute, de Maasroute, de Mijnroute, de Streekproductenroute en de Bockenryders-route. Ze staan allemaal garant voor actieve avonturen en culinaire verrassingen. "Op deze routes doorkruis je de mooiste landschappen van België in een charmante Fiat 500 én onderweg stop je voor boeiende verhalen die je via een interactieve QR-code beleeft", legt Danny uit. "Uiteraard zijn er ook heel wat culinaire stops met allemaal lekkers van de streek."

De route kan worden afgesloten met een fine dining-ervaring van chef-kok Danny Vanderhoven zelf. En dat in een gezellig interieur. "Of de gerechten van De Bockenryders na 200 jaar nog even lekker smaken? Dat kom je best zelf eens ontdekken",