Nieuws Limburg Steun voor slimme producten vloeit naar Alken en Oudsbergen

Steun voor slimme producten vloeit naar Alken en Oudsbergen

Steun voor slimme producten vloeit naar Alken en Oudsbergen

Datwyler in Alken krijgt van de Vlaamse regering 1 miljoen euro steun om de verpakkingen van naalden voor Covid-vaccins te verbeteren. Bovendien betaalt Vlaanderen zowat een derde van dat bedrag aan de firma Bandit uit Oudsbergen om hun mist-kanonnen, die nu worden ingezet als beveiliging tegen inbrekers, te transformeren naar desinfectie-machines voor Covid-bestrijding.

De strategische transformatiesteun in het kader van Covid-19 gerelateerde producten, heeft 2 positieve dossiers voor Limburgse bedrijven opgeleverd. Het gaat telkens om zowat 30% steun van de totale investering in innovatie die het bedrijf in kwestie doet. Zo mag Datwyler Pharma Packaging Belgium uit Alken (zeg maar Helvoet Pharma) rekenen op 1 miljoen investeringssteun voor de productie van Rigid Needle Shields. Dat zijn verpakkingsonderdelen die ervoor moeten zorgen dat zowel de naalden van de vaccin-spuiten als het medisch personeel beter beschermd worden.

Een bedrag van 373.500 wordt uitgekeerd aan Bandit uit Oudsbergen, gekend voor de productie van mistgeneratoren voor inbraakbeveiliging. De verdoken opgestelde machines vullen een kantoor, juwelierszaak of bank met een dichte mist als het alarm afgaat, waardoor overvallers of inbrekers de benen moeten nemen. Deze toestellen zullen door Bandit worden omgevormd om desinfectie-nevel te verspreiden en zo de ruimtes te vrijwaren van Covid-19 en andere bacteriën. “Opnieuw een voorbeeld van hoe ondernemend Vlaanderen zich veerkrachtig en creatief toont tijdens de crisis”, reageert Vlaams minister Hilde Crevits.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.