STeven Lisens Baldewijns

Steven Lisens leidt jonge aannemers van Limburg

Steven Lisens, bedrijfsleider van Baldewijns & Co uit Hasselt, werd door het voltallige bestuur van de Jongerenkamer Confederatie Bouw Limburg verkozen tot voorzitter. Hij volgt Joeri Haex van bouwbedrijf Haex op.

Steven Lisens werd in een recent verleden (2015) namens de Vlaamse Confederatie Bouw in Brussel, al uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar. De geknipte man dus om de Limburgse afdeling op sleeptouw te nemen. Hij werd unaniem verkozen tot voorzitter, een rol die hij maar al te graag op zich neemt.

Zijn bedrijf Baldewijns & Co is actief in het transport, grond- en afbraakwerken. Hij runt het samen met zijn moeder, Josette Baldewijns. Het stokpaardje van Steven is de introductie van nieuwe technieken in het eerder klassieke aanbod van activiteiten. Zo is hij een fervent voorstander van 2D en 3D- metingen: “We zijn constant op zoek naar nieuwe technologieën om te communiceren, te meten en te sturen op de werf”, zegt hij. “Zo worden, door de aanschaf van 3D-machinebesturing, de modellen vanuit het ontwerpbureau ingeladen in onze machines. Dat zorgt ervoor dat iedere machinist op de werf het juiste plan heeft en de juiste aanwijzingen krijgt over alles dat uitgegraven of opgehoogd moet worden." Baldewijns telt momenteel zo’n 30 medewerkers.

De toekenning van het voorzitterschap houdt in dat Steven Lisens automatisch zetelt in het directiecomité van de Confederatie Bouw Limburg en daar de stem van de jonge ondernemers in de bouw vertegenwoordigt.