Stichter van voedingsbedrijf Nikita is overleden

Vorige zondag is ondernemer Fons Van Schaeybroeck op 78-jarige leeftijd overleden. Hij is de stichter van het voedingsbedrijf Nikita in Herk-de-Stad.

Fons Van Schaeybroeck richtte in 1960 in Messelbroek (Scherpenheuvel-Zichem) De Korenbloem op. Het was een productiebedrijf, gespecialiseerd in kaas, smeerkaas en boter. In de regio werd de ondernemer dan ook 'de kaasboer' genoemd. Het gamma werd uitgebreid naar salades en sauzen, waardoor er nood was aan extra capaciteit.

fons nikitaDe Korenbloem verhuisde naar het industrieterrein in Herk-de-Stad en de naam werd omgedoopt tot Nikita. Van Schaeybroeck breidde daar het bedrijf verder uit tot één van de absolute marktleiders in de sector. Zijn beide zonen stapten ook in de zaak en zijn tot vandaag intensief betrokken bij de operationele leiding. Nikita behoort momenteel tot de Nederlandse Bieze Food Group.

Fons Van Schaeybroeck wordt door zijn werknemers getypeerd als 'streng maar altijd rechtvaardig'. Hij werd geroemd om zijn menselijke aanpak. Ook vanwege Made in Limburg: onze welgemeende deelneming.