STijn Bijnens

Stijn Bijnens mee aan stuur van Voka Nationaal

Stijn Bijnens, CEO van Cegeka, is zopas voor een periode van 3 jaar benoemd in het bestuurscomité van Voka. Het is een mandaat dat is weggelegd voor 6 uitzonderlijke zakenmensen die, aanvullend aan de 6 regionale voorzitters, nationaal de lijnen uitzetten bij de werkgeversorganisatie.

De Raad van Bestuur van Voka vzw vaardigt onder zijn leden een aantal bestuurders af die -samen met de voorzitter- het Bestuurscomité vormen van de ondernemersorganisatie. Dat Bestuurscomité bestaat uit de 6 voorzitters van de regionale Voka-Kamers van Koophandel (waaronder Karin Van De Velde) én de voorzitter van Jong Voka, aangevuld met 6 bestuurders die de voorzitter voordraagt aan de Raad van Bestuur omwille van hun specifieke expertise en hun strategische en bestuurlijke competenties.

Daarbij dus ook Stijn Bijnens, die de komende 3 jaar mee de richting zal bepalen die Voka uitgaat. De CEO van Cegeka vervoegt in die functie onder meer de andere Limburgers Gert Bervoets (CEO van H.Essers) en Johan Thijs (CEO van KBC). Een straf viertal dat vanuit onze provincie mee de touwtjes in handen heeft. En dan nog te bedenken dat Ronnie Leten (Ericsson) zijn mandaat in het Bestuurscomité heeft neergelegd. Kwestie van de regionale dominantie niet té sterk in de verf te zetten...

En dan nog dit: als Managing Partner van de organisatie werd Luc Luwel aangeduid, een uitgeweken Hasselaar die Johann Leten opvolgt in deze belangrijke functie.

Slotsom: Voka is in goede handen. Het Limburgse ondernemerschap zal er zeker wel bij varen.