Stijn Germeys van Flexpoint naar boomkwekerij

Stijn Germeys, directeur Flexpoint Interim, stapt vanaf 1 september over naar Carolus Trees, de fruitboomkwekerij in Nieuwerkerken. Met deze transfer wil Carolus de organisatie versterken en de positie in de wereldwijde top 5 van de kweek in appel- en perenbomen verstevigen.

Stijn Germeys zette zijn eerste passen als ondernemer in 1998. Toen richtte hij het toenmalige CQ Staffing op, gespecialiseerd in tijdelijke arbeid in de eventsector. Na de overname door Flexpoint (in 2006), stapte hij mee over naar deze Limburgse HR-dienstverlener. Samen met Eric Martens leidde hij Flexpoint tijdens een periode van groei: “De fusie van CQ Staffing en Flexpoint bewijst dat de som groter kan zijn dan het geheel van de delen. Flexpoint is sindsdien stelselmatig gegroeid. Nu was ik echter toe aan een nieuwe uitdaging. Vandaag scheiden onze wegen, maar Eric en ikzelf nemen afscheid in de beste verstandhouding. Dat blijkt uit het feit dat ik deeltijds actief blijf bij Flexpoint, als extern klankbord. Bovendien werk ik nog enkele lopende projecten af, tot eind 2014.”
foto Koen Carolus & Stijn Germeys
“Liever ondernemer dan manager”

Met Carolus Trees kiest Germeys voor een Limburgs groeibedrijf. De fruitboomkwekerij stelt 20 arbeiders, 6 bedienden en (op piekmomenten) tot 140 seizoensarbeiders tewerk. Het klantenbestand reikt over heel Europa, tot en met de voormalige Sovjetrepublieken. Carolus Trees specialiseert zich in het produceren van fruitbomen voor de professionele teler.

“Carolus Trees is naar de buitenwereld toe bescheiden, maar behoort wel wereldwijd tot de top 5," weet Germeys. "De voorbije periode praatte ik met verschillende mogelijke partners, maar dit voorstel sloot het best aan bij mijn verwachtingen. Enerzijds zijn zaakvoerder Koen Carolus en ikzelf erg complementair, anderzijds word ik mede-aandeelhouder, zodat ik actief kan blijven als ondernemer. Dat verkies ik boven een rol als uitvoerend manager elders.”

Koen Carolus, huidig zaakvoerder van Carolus Trees, is in de wolken met de komst van Stijn Germeys: “Ik was op zoek naar een partner die over vaardigheden beschikt die complementair zijn aan de mijne. Daarom ben ik blij dat Stijn instapt als partner en mede-zaakvoerder. Vanaf september start hij deeltijds als algemeen directeur. In die hoedanigheid neemt hij de algemene leiding en het management over. Zo kan ik me volledig toeleggen op het technische aspect (de ontwikkeling van nieuwe producten en rassen) en de commerciële contacten met de klanten. Voor dag en dauw tussen de fruitbomen rondlopen en de geur van de bloesems opsnuiven, dat doe ik nog altijd het allerliefste. De fruitsector werkt almaar professioneler, dus de lat ligt hoog. Ik leg mij daarom 100% toe op het bewaken van de kwaliteit van onze producten, hiervoor staan we al sinds jaar en dag bekend in de sector.”

“De voorbij jaren groeide het bedrijf, waardoor we tegen onze eigen limieten zijn gebotst. Het bedrijf in het algemeen, maar ook ik persoonlijk,” zo gaat Koen verder. “Door Stijn in huis te halen zetten we een volgende stap. Ons bedrijf was financieel al heel solide. Vandaag wordt het nog sterker, zowel qua financiële onderbouw als qua organisatie. Dit jaar benadert de omzet de 8 miljoen euro, binnen een drietal jaar willen we evolueren naar een omzet van 10 miljoen euro.”