stijn-helsen-antwerpen-2

Stijn Helsen wil via Antwerpen de wereld in

Naast zijn drie boetieks in Hasselt, heeft modeontwerper Stijn Helsen een nieuwe winkel geopend in Antwerpen. Hij was er naar eigen zeggen niet naar op zoek, maar denkt wel dat hierdoor een internationaal publiek hem sneller zal ontdekken.

stijn-helsen-antwerpen-2“Bijna tien jaar geleden hebben we de conceptstore in Hasselt geopend,” vertelt Stijn Helsen. “Het idee was: één grote zaak, met alles onder één dak. Een modehuis, waar we zelf geregeld aanwezig zijn. In Hasselt heb ik ook veel klanten vanuit onder meer Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Eigenlijk was ik dus niet echt op zoek naar een winkel in Antwerpen."

Tot hij toevallig op een pandje stootte dat te huur stond. "Een mooi pand met een retro façade in de buurt van de stadsfeestzaal, de drukste driehoek," zegt hij. "Het is gelegen op een hoek waar we heel veel etalage hebben. We verkopen er enkel de herencollectie: maatpakken, onze eigen jeanslijn, onze ondergoed-, hemden- en schoenencollectie."

De uitbreiding kannibaliseert de andere vestigingen niet. "Onze drie winkels in Hasselt blijven behouden, maar na Hasselt is modestad Antwerpen de volgende stap om een internationaal publiek te bereiken," weet de mode-ontwerper." Zaterdag volgt de officiële opening van de nieuwe Stijn Helsen-store.

HDB